Speelplek Doetinchem

Woonwijk Dichteren is een nieuwe uitbreiding van Doetinchem en draagt de titel ‘Landelijk wonen’. De wijk kent een ruime opzet en men kan het open landschap van grasland en akkers binnen enkele minuten bereiken. De wijk is aangeplant met gebiedseigen beplanting, zoals Essen, Elzen en Iepen.

Op verschillende locaties zijn speelplekken aangelegd. Voor een van die plekken heb ik een ontwerp gemaakt. De locatie bevindt zich aan de rand van de wijk en is zo gezichtsbepalend.

Een deel van de ruimte is bestemd voor een groenstructuur en zal gaan bestaan uit bomen, hoog gras en enkele heesterpartijen. De overgang tussen dit gebied en de speelplek wordt gevormd door een strakgeschoren kronkelende haag. Deze haag vormt het contrast tussen natuurlijk en cultuurlijk en kan worden gebruikt als ‘omarming’ van speeltoestellen of zitgelegenheid. De gekozen toestellen zijn gemaakt van hout en voorzien van voldoende obstakelvrije ruimte. Een aantal bomen zijn aangeplant, zodat spelende kinderen niet teveel worden blootgesteld aan direct zonlicht.

De speeltoestellen en de haag zijn inmiddels geplaatst. De bossage moet nog aangeplant worden.

   
Oude situatie

 


Concept

 


Definitief ontwerp

 


Huidige situatie

 
Studie opdrachten

   

 

sitemap  |  zoeken  |  favorieten  |   disclaimer  nick lenderink  |   Website by iBranding