Inspiratietuin Enschede

Een van mijn stageopdrachten tijdens mijn werkbetrekking bij Farwick Groenspecialisten te Enschede was het ontwerpen van een zitgelegenheid binnen de inspiratietuin. Deze tuin is opengesteld voor bezoekers, zodat zij een indruk krijgen wat dit bedrijf ontwerpt en aanlegt.

De zitplek moet de toepassing van moderne materialen laten zien, daarbij mag gebruik gemaakt worden van hoogteverschil en water. Voorwaarde is dat ieder type bezoeker de plek kan gebruiken.

De ruimte kenmerkt zich door de kleine afmeting, maar is onderdeel van een groter geheel, de inspiratietuin. Deze plek is gelegen tussen een natuurlijke vijver en een stuk akker.

 

Het zicht moet behouden blijven, zodat mensen zittend van zich af kunnen kijken en zo een indruk van de omgeving krijgen. Door middel van een waterlijn is een link gelegd met het bedrijfsbureau, namelijk de vergaderruimte. De waterlijn is vanuit de vergaderruimte te volgen tot het einde in een kleine waterpartij in het midden van de zitruimte. De zitruimte wordt omarmd door een haag, die enige rugdekking geeft.

De waterlijn wordt opgebouwd uit watergoten en afgedekt met een rand van hardstenen tegels. Het ornament wordt opgemetseld in waalformaat hardsteen. Het benodigde water wordt uit de naastgelegen vijver gepompt. Via een overloop wordt het terug gevoerd. De plek wordt voorzien van zitmeubilair geplaatst in split.

  
Bestaande situatie

 


Streefbeeld geul

 


Streefbeeld uitloop

 


Watergeul ontwerp

 
Studie opdrachten

   

 

sitemap  |  zoeken  |  favorieten  |   disclaimer  nick lenderink  |   Website by iBranding